Skip to main content

Četvrta Zimska škola fizike 2022

Društvo fizičara istočne Hercegovine, uz pomoć kompanije Swisslion Trebinje, gradom Trebinjem, Gimnazijom "Jovan Dučić", RPZ-om i Fakultetom za proizvodnju i menadžment, organizovalo je i realizovalo četvrtu Zimsku školu fizike, od 10. do 14. januara 2022. godine.

Ovogodišnja škola fizike je bila najmasovnija do sada, okupila je preko 60 učenika. Od toga je 40 bilo iz raznih krajeva RS (Bijeljina, Banja Luka, Novi Grad, Istočno Sarajevo, Rudo, Doboj, Foča, Gacko, Prijedor...) i dvoje iz Srbije (Aleksinac), a preko 20 učenika je bilo iz Trebinja. Za 22 učenika izvan Trebinja, Društvo je obezbjedilo besplatan smještaj i hranu. 

Po prvi put, pored učenika srednjih škola, pozvani su i učenici devetog razreda.

1

2

Sedmoro profesora je bilo zaduženo za realizaciju Zimske škole. Trojica iz Trebinja, po jedno iz Bijeljine, Aleksinca i Niša, kao i prosvjetni savjetnik za fiziku iz RPZ-a. Tokom svakog dana, u prijepodnevnom terminu su bila organizovana teorijska predavanja tokom kojih su rješavani i interesantni i takmičarski zadaci. U poslijepodnevnom terminu organizovane su laboratorijske vježbe, kao i zanimljiva predavanja koja je ove godine održao prof. dr Branislav Kisačanin.

3

4

5

6

7

U toku Zimske škole fizike je takođe organizovan turistički obilazak Trebinja i muzeja Hercegovine. Takođe, organizovan je i obilazak Mostara.

8

9

10

https://radiotrebinje.com/vijest/uspjesno-zavrsena-cetvrta-zimska-skola-fizike/?fbclid=IwAR1rBY6fp1EaVFxcIXFsHDZbbuC1LF4CmXqnR1LTc7OdN8NDbYHfH8IhkR4

https://www.youtube.com/watch?v=oMsxulp8Q8M&ab_channel=BNTV

https://www.youtube.com/watch?v=uheBI7byZq4&ab_channel=HercegTelevizija

https://www.rpz-rs.org/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=8&idnovost=1814