Skip to main content

Festival fizike

Treći festival fizike Trebinje 2019

U Gradskom parku u Trebinju naše Društvo priredilo je 10. avgusta 2019. godine Treći festival fizike, na kome je prikazana zanimljiva strana ove fundamentalne prirodne nauke.

Posjetioci su u velikom procentu bili oni najmlađi, kojima je pokazano da fizika nije bauk, da to nisu samo beskrajni nizovi formula, već je to nauka koja objašnjava prirodu i koja može da bude jako zabavna.

Pored demonstracija iz fizike, posjetioci su imali priliku i da posmatraju nebeska tijela uz pomoć Trebinjskog astronomskog udruženja.

Drugi festival fizike Trebinje 2018

Drugi festival fizike održan je 19. maja 2018. godine u prostorijama Doma mladih i Fakulteta za proizvodnju i menadžment. Naše Društvo je bilo organizator festivala, a podršku su nam pružili Grad Trebinje, Gimnazija "Jovan Dučić" i osnovna škola "Vuk Karadžić"

Festival se sastojao iz dva dijela. U prije podnevnom terminu u amfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment festival je otvoren, a zatim su uslijedila dva zanimljiva predavanja:

Prvi festival fizike Trebinje 2017

Prvi festival fizike u Trebinju je održan u 27. maja 2017. godine. Naše društvo je osnovano krajem te godine, pa je ovaj festival plod saradnje profesora fizike iz Trebinja i predstavlja uvod za sve naše aktivnosti koje su uslijedile tokom posljednjih godina. Festival je održan u prostorijama Doma mladih Trebinje, a uz pomoć Grada Trebinja, Gimnazije "Jovan Dučić" i osnovne škole "Vuk Karadžić".