Skip to main content

TAKMIČENJE IZ FIZIKE 2020

Драги ученици и професори,

ево и резултата данашњег онлајн такмичења. Хвала вам на труду и учешћу, надамо се да вам је било занимљиво да прођемо заједно кроз ово мало путовање физиком. Као што смо и обећали, прво мјесто у сваком разреду добиће на поклон вриједну књигу (свакако везану за област физике), а прва 3 мјеста у сваком разреду плаћено учешће (смјештај, храна) на нашој Зимској школи физике коју организујемо већ неколико година уз помоћ града Требиња и РПЗ-а, од прошле године и Министарства омладине и спорта.

Посебно се захваљујемо професорима Родољубу Баврлићу, Вери Елез и Доброславу Слијепчевићу, као и студентима - бившим такмичарима Јелени Лазић и Борису Баришићу, који су нам свесрдно помогли да саставимо задатке и за пробно и за официјално такмичење. Огромну захвалност дугујемо и мр Милку Бабићу, који је својим савјетима омогућио да побољшамо све наше идеје и био доступан за било каква питања и недоумице.

 

Надамо се да сте задовољни вашим резултатом и да је игра била "фер". Свима нама који волимо физику недостајало је Републичко такмичење ове године, и жеља је била да бар покушамо мало да ту празнину ублажимо, посебно јер знамо колико сте се са својим професорима спремали, још од септембра. Ваш одзив, чак 130 ученика у 5 разреда довољно показује колико је та тврдња истинита.

 

На крају, свим заинтересованим професорима, али и ученицима дајемо на располагање линкове преко којих можете проћи кроз тестове и са мало више пажње и времена простудирати задатке. Свима желимо срећан надолазећи распуст, а малим матурантима желимо да се упишу у школу коју желе (у шта ни најмање не сумњамо).

 

Срдачан поздрав

 

Осми разред: https://www.classmarker.com/online-test/start/?quiz=bfy5ed244600a3e6

Девети разред: https://www.classmarker.com/online-test/start/?quiz=96h5ed2441b942a3

 

Први разред: https://www.classmarker.com/online-test/start/?quiz=fga5ed244394178d

Други разред: https://www.classmarker.com/online-test/start/?quiz=tch5ed244a6b7f91

Трећи разред: https://www.classmarker.com/online-test/start/?quiz=k635ed2452d83364

 

VIII

 IX

I

II

III

https://www.youtube.com/watch?v=rqEnXfBQTn0