Skip to main content

Treća Zimska škola fizike 2020

Društvo fizičara istočne Hercegovine je i ove godine organizovalo Zimsku školu fizike, treću po redu, od 13. do 17. januara 2020. godine. Partneri na ovom projektu bili su Ministarsto porodice, omladine i sporta, Grad Trebinje, Fakultet za proizvodnju i menadžment, kao i Gimnazija "Jovan Dučić".

Izlet Test

Učesnici Zimske škole fizike bili su učenici iz cijele Republike Srpske, njih 24. Pored njih bilo je prisutno oko 20 učenika iz Trebinja pa je ova Zimska škola i po tom kriterijumu dosta uspješnija od prethodnih. Najuspješnijim takmičarima iz prethodne školske godine Društvo je u potpunosti pokrilo troškove smještaja i hrane.

Ove godine smo imali i goste iz Srbije, dvoje učenika iz Aleksinca i njihovog profesora. Profesor Slavoljub Radulović je tom prilikom održao i jedno predavanje.

Za nastavu je bilo zaduženo šest profesora- tri iz Trebinja, jedan iz Foče, asistent Tehnološkog fakulteta iz Zvornika i prosvjetni savjetnik za fiziku u RPZ-u.

LAB1 LAB2

lab3 lab4

Nastava je bila organizovana u prijepodnevnim terminima (teorijska predavanja i zanimljivi zadaci) i u poslijepodnevnim terminima (laboratorijske vježbe, testovi i zanimljiva predavanja). 

pred1 pred2

pred3 pred4

Učenici su i ovu Zimsku školu ocijenili kao izuzetno uspješnu uz želju da dođu i sljedeće godine!

https://www.youtube.com/watch?v=nz5WTeDw2eI&t=7s